M E R V E T U N C E
0412 999 19 17 [email protected] Pazartesi - Cumartesi: 9.00/19.00

Protez dişler koku yapar mı?

Ağız kokusunda şüphelenmemiz gereken en temel iki yapı diş ve diş etidir. Öncelikle bu ikisine bakılmalıdır, ağız içinde bulunan çürük diş, yemek sıkışmasına sebep olan kırık diş veya dişler arasında boşluk bulunması, eski dolgu ve kanal tedavileri değerlendirilmelidir. Bunun dışında ağız kokusunun en büyük sebeplerinden biri diş etidir. Diş etinin hastalıklı olmalı, kan dolaşımı bozulan diş etinde kızarıklık ve ödem meydana gelir. Hasta bu bölgeyi fırçaladığında kanamayla karşı karşıya geldiği için genelde bu bölgeyi fırçalamaktan kaçınır. Bu da o bölgenin daha da kirlenmesine ve bakteri plağının artmasına sebep olur, diş eti hastalığı hızla ilerler.

Diş eti kanamalarına erken müdahale edilmezse diş etinde oluşan hastalık bir süre sonra o bölgede kemikte harabiyete sebep olur ve dişlerde kayıp meydana gelir.

Bunlar dışında protezi olan hastalarda çok büyük bir problem daha bulunur bu da protezlerin tam temizlenememesidir. Protez bakımı ana dişlerden biraz daha fazla özen gerektirir.

Gövde altlarında yemek birikmesi kokunun asıl kaynağıdır. Hastanın bu bölgeleri daha özenli fırçalaması ve muhakkak diş ipi kullanması gerekir.

Temizliği tam sağlayamayan hastalarda ise ağız duşu önerilir. Ağız duşu , tazyikli su yardımıyla fırçanın ulaşamadığı yerlere ulaşır ve yemek birikmesini engeller.